Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Nanette
13-2-2012, 13:37 uur

Ik ben alleenstaand en woon met mijn 2 katten in NL op dit moment. In 2009 ben ik na 3 jaar in Zwitserland gewoond en gewerkt te hebben terug gekomen naar NL omdat mijn contract daar eindigde. Dus ik weet wat een emigratie inhoudt, qua voorbereidingen en impact op je persoonlijke leven. Sinds een jaar begint het weer te kriebelen om NL te verlaten, het 'pamperen' en het hebben van beperkte vrijheid doen me beseffen dat het leven hier het misschien niet is voor mij. Ik idealiseer geen enkel emigratieland, maar denk dat NZ qua mentaliteit, natuur en vrijheid goed bij me zou passen. Ik laat alleen een paar hele goede vrienden achter, verder is er niet veel wat me hier kan houden. Nu zie ik op dit forum veel mensen die de grote stap samen (met partner of kinderen) hebben gemaakt. Maar ik vraag me af of er ook mensen zijn die dit avontuur alleen zijn aangegaan. En zo ja, welke tips of adviezen ze voor me hebben. Let wel: ik ben nog in de denkfase en wil de stap goed overwogen maken binnen de komende 3 jaar.

Groet Nanette

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Nanette

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, jo
14-2-2012, 0:59 uur

Mijn situatie is niet helemaal hetzelfde, want ik had een partner in NZ waar ik naar toe ging, maar verder wel alleen zonder familie. Dan is het verschil weer dat mijn partner daar mensen kent dus zit je niet gelijk helemaal alleen. Dat gezegd hebbende, je leert snel mensen kennen als je daar bent en zeker als je jezelf in het leven daar gooit. Maarh et duurt altijd even om je op je plaats te voelen. Daarnaast, je kan niet zomaar even daar gaan wonen en werken, er komt een hele visum aanvraag procedure bij kijken en hoe je kansen liggen dat weet ik natuurlijk niet. Nieuw Zeeland ligt ook weer een heel stuk verder dan Zwitserland en makkelijk terug gaat niet. Zolang je alleen bent, valt het mee maar zodra je een familie krijgt, is het een stuk lastiger. Hele goede vrienden komen je misschien wel bezoeken, mooi excuus oim die kant op te komen. Helaas krijg ik nooit bezoek, behalve van mijn ouders!

Maar goed, ik denk dat alleen immigreren goed te doen is als je je visum kan krijgen zolang je je maar in het leven daar gooit. Dat is mijn beste advies. Misschien kan je een tijdje samenwonen met 1 of 2 mensen, dat wordt veel gedaan, ook door mensen die in de 20 zitten. Als je trouwens onder de 30 bent, kan je een work holiday visum krijgen en kan je er een jaartje heen en ook werken. Dan krijg je een beetje een idee hoe het daar is, en kan je eventueel een baan vinden en makkelijker een permanente visum krijgen.

Succes met het overwegen
Jo

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar jo

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Nanette
16-2-2012, 14:44 uur

Hallo Jo,

Dank voor je reactie. Ik onderschat de stap zeker niet, daarom wil ik ruim de tijd nemen om me erin te verdiepen en proberen eerst op vakantie/ exploration trip te gaan

Groet Nanette

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Nanette

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Michel
29-2-2012, 21:28 uur

Hallo Nanette,

Ik zit een beetje in het zelfde proces, al ben ik niet eerder geëmigreerd. Daarin tegen heb ik wel een aantal jaar geleden een working holiday gedaan in Nieuw Zeeland en dat beviel ontzettend goed en vandaar dat ik nu ook over emigratie zit te denken, maar ook op de lange termijn. Vakantie vieren is uiteraard totaal anders dan er daadwerkelijk wonen en werken, daarom ben ik zelf eens beginnen met langzaam de voor en nadelen voor mezelf op te schrijven, want geheid dat je tegen dingen aan gaat lopen wat daar minder is dan hier. Als je je verwachtingen daarop aanpast dan geeft je in dat opzicht al vast een voorbereiding wat je mogelijk te wachten staat. En ik denk dat het ook belangrijk is je te mengen met de mensen daar, iets wat ik me zat te bedenken wat mogelijk zou kunnen helpen: In eerste instantie naar NZ emigratie internet forums gaan (zoals deze, of grotere Engelse met vaste mensen) Daar de mensen een beetje leren kennen en misschien zit er dan iemand bij die in de buurt woont waar je van plan heen te gaan bent. Zodoende ken je in ieder geval misschien al iemand die daar in de buurt woont en dat hoeft niet gelijk een beste vriend(in) te zijn, maar mogelijk kan die je weer introduceren aan nieuwe mensen etc.

Dat zou mijn tactiek zijn tegen de tijd dat ik wat meer plannen heb om daadwerkelijk te gaan :)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Michel

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Marja van der Most
29-5-2012, 16:10 uur

Ben jij al verhuisd naar NZ? Ik wil je graag aanraden het volgende forum onder de loep te nemen. Vanwege redenen waar ik nu niet op in wil gaan maak ik het mijn levenswerk mensen te waarschuwen voor Nieuw Zeeland en de mensen en het leven daar.

Wees goed geinformeerd en als er kinderen komen wees dan bijzonder voorzichtig want Nieuw Zeeland laat geen kind gaan, zelfs niet met de moeder. Ze pakken kinderen zonder pardon van buitenlandse moeders af. Na 3 maanden in NZ zullen ze je geen toestemming geven je kind mee te nemen want dan vinden ze dat het kind in NZ hoort.

Het leven in NZ is niet leuk. Je kunt geen fatsoenlijke baan en inkomen vinden. Alles is vreselijk duur en iedereen is arm. De mensen zijn er alleen aardig als je daar op vakantie bent, niet als je daar komt wonen. Dit forum is heel informatief. Ook al lijkt NZ zo idyllisch, vergooi je leven niet.

http://emigratetonewzealand.wordpress.com/migrant-stories/

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marja van der Most

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Til
29-5-2012, 22:14 uur

Dat is een reactie van een -mogelijk terecht, maar dat weet ik uiteraard niet- verbitterd persoon. Zoals we hier bijna allemaal wel weten is NZ zeker het paradijs niet en net als in de meeste andere landen is er ook hier van alles mis... Ik heb op dat forum gekeken en er staan veel zaken in het lijstje op de eerste pagina die op waarheid berusten. Maar niet iedereen die hierheen komt krijgt met al deze zaken te maken! Natuurlijk is het ontzettend belangrijk om je zeer goed te informeren en niet te idealiseren, maar het is voor iedereen anders en vele Nederlandse immigranten zijn hier wel gelukkig!

Til

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Til

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Paul, nlnz.nl
30-5-2012, 11:41 uur

Mooi gesproken, Til!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul, nlnz.nl

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, Peter (weer in NL)
1-6-2012, 23:28 uur

Best Paul en Til,

Niet iedereen die naar de Sudan gaat wordt gekidnapt! En dat mag je zelf uitrekenen want als het wel gebeurt kom je zeker in het nieuws. Heel onwaarschijnlijk dus. Toch zouden maar weinig NLers dat avontuur aandurven, alhoewel het me best spannend lijkt en een gelegenheid om uit te vinden waarom ze het doen?.. Misschien is NZ daarom zo aantrekkelijk, omdat ze het over een avontuur hebben, terwijl er helemaal geen avontuur aan is. Er is niet 1 enkel gevaarlijk beest in NZ! Het gevaarlijkste is de dode saaiigheid, en de zelf ingenomenheid van de mensen daar... En zelfs dan is er niet eens een hoog gebouw binnen bereik om ervan af te springen!

Ik heb zelf 7x hele lange vakanties door West Afrika gereisd in mijn eentje. Van Senegal tot Niger en Benin! Iedere tour-Europeaan vakantie ganger vond dat zeer onverstandig. Mij is nooit wat gebeurd daar. Ben ook nooit geen moment bang geweest.

Voor geweld (lichamelijk, aan mijn bezittingen en intrappen van ramen, beroepsgeweld, beroepsfrustratie en handen in mijn portemonnee steken bij iedere gelegenheid) moest ik naar Nieuw Zeeland. Georganiseerd geweld moet ik zeggen!

Ik ben verschrikkelijk bang geweest in Nieuw Zeeland en dat was gewoon door de beangstigende oneerlijkheid daar. En omdat ik duidelijk wist waar het vandaan kwam. Rot Ganzen!

Maar in ieder geval heeft Til op Paul voor dat ze woont waar ze voor gekozen heeft. Ik heb nooit van Paul gehoord hoe het proef jaar is afgelopen! Heb je het hele jaar volgemaakt en wellicht een HELE winter?

Marja, een levenstaak is niet gering. Jij vindt het kennelijk heel belangrijk. Maar je staat niet alleen. Steeds meer wordt men in het buitenland zich ervan bewust. Studeren (Aziaten!), Werken (academici) in Nieuw Zeeland? Geen goed idee! Op vakantie gaan of vervroegd pensioen in een wereld die je teveel is. Ja, als je maar genoeg geld mee neemt. Jammer, dat ik het mijne niet in Afrika heb besteed. Strekt verder en fantastische mensen!!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Emigreren naar NZ als alleenstaande

, eilandvrouw
30-5-2012, 23:32 uur

Ik ga ook alleen! ( Met 2 honden als het lukt.) Tenminste: als er binnen nu en 1 jaar niet iets tussenkomt ( liefde ofzo ) Ben nu bijna een jaar bezig en heb nog wel een jaar wachttijd zo het nu lijkt.
Gewoon je hart volgen, dat lijkt mij het wijste. En anders ga je tzt weer terug. Met een ervaring rijker. Het leven is te kort om je door allerlei angsten ( die vaak ongegrond zijn ) tegen te houden.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar eilandvrouw
terug

Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.