Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Marja van der Most
29-5-2012, 15:54 uur

Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat emigreren naar Nieuw Zeeland echt GEEN goed idee is. DOE HET NIET!!!!!!!!
Het is er vreselijk duur, kwaliteit van leven is bar slecht. Men kan nauwlijks eindjes aan elkaar knopen. Als academicus wordt je niet serieus genomen etc.
Er is een hoop te vertellen over de dont's van Nieuw Zeeland.

Voordat je iets beslist en zeker als je kinderen meeneemt neem dan deze website onder de loep. Hier delen expats en ook locals hun ervaringen. Neem deze ervaringen serieus!

Wees op je hoede als je een kind meebrengt wat als je weer weg wilt gaan met je kind, maar je partner wilt dit niet dan ben jij in een klap al je rechten kwijt (ook als je de moeder bent) Nieuw Zeeland's rechtssysteem is niet van deze tijd en ze hebben al heel wat kinderen van hun moeder afgepakt.
Lees dit forum, lees alle verhalen. Als je dan nog gaat, dan weet je tenminste wat je kunt verwachten.

http://emigratetonewzealand.wordpress.com/whats-it-like-to-live-in-nz/

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marja van der Most

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
29-5-2012, 22:12 uur

Hallo Marja,

Ik begrijp je mededeling. En ik kan ook begrijpen dat je met hoofdletters gaat typen om het te benadrukken. Toch leest dat helemaal niet zo gemakkelijk!

Het rechtssysteem in Nieuw Zeeland is zeker niet best. Wat mij betreft op de schaal van 1 tot 10 een -11! Begrijp ik goed, dat je met een kiwi man getrouwd geweest bent en dat je al een kind had voor je naar NZ kwam en dat kind nu in Nieuw Zeeland is en jij niet meer!

Miischien kun je wat meer uitleggen van je situatie en het zou inderdaad geen kwaad kunnen als in internationale media eens wat meer aandacht wordt besteed aan de minder aangename kanten van leven en wonen in Nieuw Zeeland. Over het algemeen wordt aangenomen dat er iets heel bijzonders aan de hand is en dat de mensen dientengevolge wellicht een beetje boven menselijk menselijk zijn! Wel, dat image is zeer zeker onjuist.

Ik zou best graag wat meer details van je situatie willen weten...

vriendelijke groet,

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Til
29-5-2012, 22:16 uur

Dat is een reactie van een -mogelijk terecht, maar dat weet ik uiteraard niet- verbitterd persoon. Zoals we hier bijna allemaal wel weten is NZ zeker het paradijs niet en net als in de meeste andere landen is er ook hier van alles mis... Ik heb op dat forum gekeken en er staan veel zaken in het lijstje op de eerste pagina die op waarheid berusten. Maar niet iedereen die hierheen komt krijgt met al deze zaken te maken! Natuurlijk is het ontzettend belangrijk om je zeer goed te informeren en niet te idealiseren, maar het is voor iedereen anders en vele Nederlandse immigranten zijn hier wel gelukkig!

Til

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Til

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Moira, Auckland
30-5-2012, 7:06 uur

Dit zelfde is ook gebeurd met een vrouw uit Australie zelfs met 2 kinderen. Ze is nu gedwongen om in Australie te blijven wonen. Je hoeft dus niet in NZ te wonen. Dit gebeurd in andere landen dus ook.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Paul, nlnz.nl
30-5-2012, 11:55 uur

Klopt, was laatst bij 'All you need is Love' ook (wellicht dezelfde vrouw als die uit Moira haar voorbeeld)..
Vrouw kinderen gehad van een Aussie en vervolgens uit elkaar gegaan..
Wilde terug naar NL, maar kreeg de kinderen niet mee.
Als je dit vanuit de vrouw haar perspectief bekijkt.. oneerlijk, ja.
Maar bekijk het eens vanuit de andere kant..
Stel, als Kiwi/Aussie/Whatever man overkomt je dit, hoe zou jij het vinden als je ex vrouw je kinderen meeneemt naar de andere kant van de wereld?
Daarom vind ik dit voorbeeld om aan te geven hoe slecht NZ is niet echt terecht, er zit namelijk een logica in en ik denk, net als Moira, dat dit in heel veel landen zo gaat.
Denk dat de achterliggende gedachte is, dat je de kinderen noch bij de vader, noch bij de moeder moet weghalen. Dus, als dat dan tóch gebeurt, dan blijven de kinderen in hun geboorteland omdat ze daar naar school gaan, de taal goed beheersen, vriendjes hebben en een emigratie veel teweeg brengt voor een kind.

Het is jammer dat je zo verbitterd bent over NZ, net als Peter.
Er zijn zóveel mensen die NZ wél als mooi/goed land ervaren, zoals ondergetekende, vrienden/familie van me en velen op dit forum.

p/s Je hoefde de titel niet in hoofdletters te doen hoor.. We zijn niet slechtziend :)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul, nlnz.nl

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Marja van der Most
30-5-2012, 12:27 uur

Mijn kind is niet in NZ geboren. Ik ben op aandringen van mijn ex verhuisd naar NZ. Dit vanwege het feit dat ik NZ een kans wilde geven omdat mijn ex me garandeerde dat in NZ alles beter zou zijn.

Resultaat: ik kan geen fatsoenlijk baan vinden/krijgen, wordt behandeld als een gek, mijn ex werkt niet, blowt alleen en vanaf dag 1 begint hij met verbalen en mentale mishandeling. Ondanks dat het bekend is dat hij werkschuw is, blowt en ik meer dan voldoende voice recordings heb verzameld waarin hij mij en mijn dochter volledig de tering in schreeuwt (tegen mij: I hope you die, I will continu doing this to you until you commit suicide, tegen mijn dochter: I wanted a son, but I got YOU!) En dit is nog niks...Maar de rechtbank heeft daar helemaal geen interesse in. Nee, ze schilderen MIJ af als een slechte moeder! Ik heb altijd gezorgd dat mijn kind een relatie heeft met haar vader, maar andersom gunt hij mij niets. Nog geen telefoontje. Ik kreeg ook totaal geen support. Kiwi's steunen alleen elkaar en hebben duidelijk een heel andere gedachtengang dan mensen die aan deze kant van de wereld wonen. Prima, maar ik hoef niet meer.

Ik kan mijn dochter alles geven. Een goed huis (ipv een krot) fatsoenlijke maaltijden (ipv brood met ketchup) en een goede opvoeding (weed-vrij)
TOCH heeft NZ (en zo zie ik het) 100% de kant van mijn ex gekozen.
Wij leerden elkaar kennen en hadden afgesproken 2 jaar NZ te proberen. Toen ik na een jaar wegwilde (vanwege zeer goede redenen) kon ik geen kant op. Want in NZ behandelen ze een kind als hun persoonlijke eigendom, en dit al na 3 maanden nadat het kind in NZ is komen wonen. Er zijn nog meer schrijnende gevallen. Erger nog dan mijn geval.

Ik ben nu gescheiden van mijn kind want ik kan niet meer terug. Geen support, geen baan, geen geld, geen vrienden en ik stond uiteindelijk op het punt zelfmood te plegen. Toen overleed mijn vader en ging ik (tijdelijk) terug. Mijn ex gaf mij ons kind mee, want hij WILDE niet 3 weken voor haar zorgen. Uiteindelijk thuis heb ik besloten om te blijven want eindelijk wilde ik niet meer dood, en dat is ook wat waard. Mijn kind was 7 maanden lang bij mij totdat mijn ex een rechtsbevel had om haar terug te laten brengen. Ik kan ook niet met mijn kind in een opvangtehuis gaan wonen, dat doe ik haar niet aan.
Nu breng ik mijn leven op orde, zodat ik er klaar voor ben wanneer ik over 9 jaar opnieuw naar de rechtbank kan.

Ondertussen is mijn 5 jarige dochter overgeleverd aan een vader die emotioneel en financieel helemaal niet voor haar kan zorgen. Bovendien heeft hij een verlende van mentale mishandeling. Maar niemand luistert naar mij want hij is een Kiwi. Niemand luistert naar mijn dochter, want zei heeft aangegeven bang te zijn voor hem. Maar ach, dat is mijn schuld, dat heeft niets te maken met zijn 'anger issues'

Ik heb aangeboden 4x per jaar een ticket voor hem te betalen (want hij wil niet werken en heeft al jaren een uitkering) zodat hij haar op kan zoeken.
Andersom heeft hij mij totaal uit haar leven gebannen.

Zelfs na 7 maanden in NL waar mijn dochter gelukkig was en niet terug wilde naar wonen in NZ, ze verteld zelfs aan de psycholoog haar vader niet te missen (dat is niet mijn schuld want ze skypte om de dag, daar stond ik op)

Ik heb zat rapporten van kinderpsychologen die verklaren dat ze gelukkig was en op haar nieuwe school goed presteerde. Toch wordt mijn kind me gewoon afgenomen. Dat ik nooit meer dezelfde zal zijn is prima, maar mijn kind, wie beschermt haar?
NIEMAND!!!!!
Bitter, tja een beetje........

Ik wil gewoon mensen even uit de droom helpen, naiviteit wegnemen zodat je weet waar je aan begint. Had iemand mij geinformeerd had ik nu misschien nog een dochter (die godsamme in NL geboren is!!!!!!!!) Ik hoef al die NZ-loving reacties niet, ik wil alleen dat mensen fatsoenlijk geinformeerd zijn.
Dit is het laatste wat ik erover te zeggen heb.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marja van der Most

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
30-5-2012, 23:54 uur

Beste Marja,

Wellicht kijk je hier niet meer op het forum.
Maar mijn zus heeft bijna gelijke ervaring gehad en dan in Nederland. Haar ex had haar kind helemaal overtuigd (geindoctrineerd) dat haar moeder en familie slecht waren!
En daardoor kreeg hij alles wat hij wilde van de rechter. Terwijl de moeder toch alles had gedaan en ook hem toegelaten had tot de opvoeding e.d.

Het enige wat ik kan zeggen er komt een tijd (ik hoop vroeger dan later voor jou) dat je ex je dochter niet meer 'nodig' heeft en dat hij haar 'dumpt'. Dat is letterlijk bij mijn nichtje gebeurd. En dit was zelfs in Nederland!
Probeer contact te houden met haar zodat ze weet dat er nog een zeer liefhebbende moeder is!

Sterkte!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Marja van der Most
31-5-2012, 11:50 uur

Dank je wel. Ik zorg ervoor dat ik als moeder weer goed in mijn vel zit, wat te bieden heb, zowel financieel als emotioneel zodat, wanneer mijn kind terug komt, en dat zal ze, ik hopelijk een boel goed kan maken. Iniedergeval wil ik ervoor zorgen dat ik haar een studie kan aanbieden wanneer ze oud genoeg is. Dat zal haar vader nooit kunnen want hij vindt dat niet belangrijk.

Als ik terug ga naar NZ geeft de vader mij geen toestemming haar te zien. Dat mag hij kennelijk van de rechtbank, dus daarom blijf ik liever hier en zorg dat mijn dochter weet dat ik gevochten heb voor haar, en dat ik dat blijf doen staat buiten kijf.

Het spijt me voor jouw vriendin. Mensen kunnen toch zo wreed zijn tegen elkaar.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marja van der Most

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
1-6-2012, 22:55 uur

Ingrid is een ontzettend wijze vrouw!

Marja,

Je hebt de goede beslissing gemaakt. Blijf in contact met je dochter en er komt een ogenblik waar ze groot genoeg is om de wereld aan te kunnen en is ze dankbaar dat ze familie in Europa heeft...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
2-6-2012, 0:35 uur

Beste Marja,

Met mijn zus en haar dochter gaat het prima. Ze is zoals ik al melde letterlijk gedumpd door haar vader. Ze was in 1 dag door haar vader en stiefmoeder van de schoollijst gehaald en al haar boeken en andere persoonlijke spullen waren uit haar kastje gehaald!
Gelukkig was haar moeder voor haar. Dit gebeurde allemaal in haar teenage jaren en daar zal ze zeker wel een klap van hebben opgelopen.

Na een aantal jaar na dit incident wilde ze toch weer contact met haar vader maar hij wilde niet.
Maar toch na ik geloof 5 jaar heeft ze goed contact met haar vader en heeft een vriend dus eind goed al goed zal ik maar zeggen.

Dus alles komt goed als je maar geduldig blijft en contact houd. En wie weet kun je nog eens naar NZ komen en bij Nederlandse mensen blijven om toch te laten zien dat je er fysiek nog bent.

Verder veel sterkte met het opbouwen van je eigen leven want dat is nu belangrijk dat jij een standvastige moeder bent.
Nogmaals alles komt goed hoe zwaar het ook is!

Ik zeg in deze situatie vaak 'God has brought us nothing but Angels and so are you' (je hoeft niet te geloven maar het geeft je wellicht wat meer moed)

P.S. Peter ik ben geen wijze vrouw we zijn allemaal Angels en trachten te helpen waar we kunnen zoals jij dat op jou manier doet!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Tjitske Bergema
8-6-2012, 9:50 uur

Tjezus, wat een verhaal! Wat een hel voor jou en je kind! Ik vind het onvoorstelbaar en dat terwijl je dochter is geboren in Nederland? Waarom benje niet in de opvang gegaan, ik heb er gewerkt en het is helemaal niet slecht! (het is geen 4 sterren hotel, maar je kunt er tenminste zijn met je dochter en zeker weten dat de maatschappelijk werksters er alles aan doen om je kindje bij je in nl. te laten wonen! Sorry, maar ik denk dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. door te kiezen voor wonen in nl en je dochter bij zo'n man achter te laten. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik linea recta je frustratie over NZ inslikken en er heen vliegen. 'NOT WITHOUT MY DAUGHTER' Misschien is het nog niet te laat. Als ze dan toch zo belangrijk voor je is. Waarom leg je je verhaal niet neer bij http://www.informatiegids.gouda.nl/bsk/vieworga.asp?org_guid=C99AB74C-C22E-4681-83AE-CA78EA27FC5E meldpunt vrouwenmishandeling Amsterdam en als ze geen tijd hebben wanneer het wel schikt. Je moet goed beslagen ten ijs komen en anders kun je nog in België gaan wonen met je dochter. Dit niet op je laten zitten, kom op man! Je dochter is nog maar 5 jaar, go for it! Er is niets dat meer belangrijk is dan dit, ook niet het geweldig gezellig nederland, waar je familie en vrienden je vast wel begrijpen, maar niet dat je je dochter daar nu alleen laat zitten met die man!
Tjitske

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Tjitske Bergema

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
1-6-2012, 22:41 uur

Paul!

Verbitterd? Ik vind dat ik het - terwijl al mijn bezitting nog in NZ zijn - ik het best doe hoor! Je zult echt beter moeten doen!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Paul, nlnz.nl
1-6-2012, 22:45 uur

Nou, geef toe, over NZ ben jij toch aardig verbitterd ;-)
Zo niet, dan wek je wel een héle verkeerde indruk met je berichten hier, haha!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul, nlnz.nl

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
2-6-2012, 9:08 uur

Verbitterd is heel vreemd woord en geeft on actie en machteloosheid aan. Helaas is het tegendeel het geval. Ik hang niet zo aan dingen als Nieuw Zeelanders dat doen aan hun 'life style' blocks en passant claimen hoe on-materialistisch ze zijn. Doe dat niet af met 'verbitterd'. A propos, je hebt nog steeds mijn vraag niet beantwoord, hoe je proef jaar Nieuw Zeeland is uitgevallen!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Paul, nlnz.nl
2-6-2012, 10:31 uur

Ik heb niet zo'n zin om een hele discussie aan te gaan over het woord 'verbitterd'.
Je begrijpt best wat ik bedoel. Nieuw Zeeland is jou heel erg tegengevallen, en je hebt er maar weinig positieve woorden voor. That's it.

Hoe NZ is bevallen heb ik je laatst gemaild.. maar goed..
Wellicht leuk om te lezen voor de andere mensen.

NZ is heel goed bevallen.
We hebben, op 2 week na, een complete herfst en winter meegemaakt en dit is ons meer dan meegevallen.
We kregen halverwege het jaar vanuit NL een aanbieding die we niet konden afslaan betreffende een koopwoning. Naar NZ konden we altijd nog, maar dit huis moésten we gewoon kopen.
Dus, na 6 maand NZ weer terug naar Nederland gegaan, terwijl de planning 1 jaar was. We wilden alle seizoenen in NZ een keer meemaken en ook voelen hoe NZ is zonder vakantiegevoel.
Maar goed, we hebben tóch de herfst en winter meegemaakt en er 'voor het echie' gewoond. De lente en zomer wisten we al wel, dus wat dat betreft is het doel bereikt.
Het was zéker goed om meegemaakt te hebben! Het is ons, behalve de prijzen van de supermarkt, niet tegengevallen.
In het begin gingen we naar de New World voor de boodschappen, omdat dat gewoon een hele fijne supermarkt is, maar dat werd als snel de Pak & Spaar. :)
Oh ja, en centrale verwarming is natuurlijk wel een gemis. Maar goed, dat wisten we vantevoren wel. Gewoon elke 2 weken de gastank even laten vullen voor een paar dollar.

We hebben veel leuke kanten van NZ gezien:
- De mensen in NZ zijn zó vriendelijk, soms bijna té
- De service in de winkels is super. Geen gezeur en ze geloven je op je woord (o.a. defecte printer gehad, monitor teruggebracht omdat 'ie niet goed beviel qua aspect ratio en een keer een paar stekkers teruggebracht).
- De wegen zijn geweldig, zoals de verkeerslichten aan de overkant (iets zo simpels, maar zoveel fijner dan nekpijn krijgen van het omhoog turen), weinig hardrijders, de passing lanes (I love them!), de gravel roads die je naar de mooiste plekjes leiden en de mooie views onderweg. En niet te vergeten.. de benzineprijzen, zelfs nu ze aan de hoge kant zijn voor NZse begrippen.
- Je kunt regelmatig in de winter in shorts en shirt rondlopen
- De was buitenhangen, whole year round
- En nog zoveel meer..

Natuurlijk ondervonden we ook wel wat nadelen:
- Internet, regelmatig onstabiel en uiteraard de bandwidth limits
- Supermarktprijzen, zelfs bij de P&S.
- Koude, vochtige huizen

Dit was het even beknopt..

Moet ik er wel even als voetnoot bij plaatsen dat we in Papamoa Beach woonden. De ervaring zou anders zijn geweest als we in South Auckland waren gaan wonen. Net als NL, of welk land dan ook, heeft NZ haar betere en slechtere kanten.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul, nlnz.nl

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
2-6-2012, 10:37 uur

Hmm. Paul!

Dus als ik het goed begrijp is je proefjaar dat in Januari 2011 begon in Augustus 2011 be-eindigd omdat je een uniek aanbod had m.b.t. een koophuis in Nederland. En sindsdien woon je dus weer in Nederland. (Maar dat wist verder niemand op dit forum).

Dan is dat in ieder geval opgehelderd!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Paul, nlnz.nl
2-6-2012, 10:41 uur

Klopt, alleen vertrokken we in maart 2011, niet januari. :)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Paul, nlnz.nl

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Douwe
30-5-2012, 16:25 uur

Dat is wel heel makkelijk door de bocht 'thatdutchkid', het is wel een zeer pijnlijke situatie waarin Marja zich verkeert.

Maar zoals Marja ook al vertelt, maakt het NL blijkbaar ook niet uit of je kind weer bij je weg wordt gehaald, anders hadden dergelijke instanties (psychologen (geldkloppers??)) wel voor je gevochten.
Er zijn HELAAS in NL een legio aan dergelijke schrijnende gevallen waar ook kinderen onterecht bij 1 van de ouders of bij beide ouders worden weggehaald. Toevallig heb ik hier onlangs in verdiept en dan wil je niet weten hoe NL (Jeugdzorg, justitie e.d.) met kinderen en ouders omgaan. Echt zeer bedroevend.

Maar dit neemt niet de pijn weg die Marja heeft. Veel sterkte ermee.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Douwe

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Marja van der Most
30-5-2012, 16:42 uur

Nederland en het gerechtshof in Den Haag kon niets beginnen tegen de uitspraak van het Nieuw Zeelandsche hof, alles is geprobeerd maar zo werkt het gewoon. Wil niet zeggen dat het goed is.
Ik weet dat het niet alleen in NZ is, maar in NZ zijn ze wel bijzonder bevooroordeeld als je niet uit NZ komt. Dat is gewoon zo want zo veel mensen hebben precies dezelfde ervaring.
Anyway, dit is mijn laatste reactie. Voor mij is het afgedaan, en mocht iemand dezelfde fout willen maken als ik, succes.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Marja van der Most

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Björn, Nelson
30-5-2012, 18:40 uur

Ach, Douwe, er zijn altijd nog veel meer kinderen die volkomen onterecht bij een of beide ouders zijn...en daar doet niemand wat aan. Da's pas bedroevend. En dat geldt overigens zowel voor NZ als NL.
Wat betreft de keuzes van Marja....dat is nogal lastig te beoordelen. Ik zou liever met mijn kind in een opvangtehuis wonen zolang als dat nodig is, dan haar terug te sturen naar de andere kant van de wereld, naar haar schijnbaar gestoorde, waar ze vrijwel zeker een zeer slecht leven tegemoet gaat.....

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Björn, Nelson

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Tjitske Bergema
14-6-2012, 14:23 uur

hier ben ik het dus mee eens!

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Tjitske Bergema

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Rob
9-6-2012, 7:16 uur

Te zacht gezegd maar het is een heel verveelde situatie en ervaring(en) maar om te zeggen:
Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat emigreren naar Nieuw Zeeland echt GEEN goed idee is. DOE HET NIET!!!!!!!

Is erg kort door de bocht, ik zou ook kunnen zeggen:Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat emigreren naar Nieuw Zeeland echt EEN goed idee is. DOE HET !!!!!!!

Wij hebben net als veel andere Nederlanders het wel uitstekend naar ons zin!

Heel vervelend allemaal en ik wens je het allerbeste

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Rob

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
9-6-2012, 10:18 uur

@Rob,
Het gebruik van hoofdletters is een beetje een equivalent van schreeuwen. Mensen maken toch hun eigen beslissingen. En als avontuur is emigratie ook een beetje een krachtmeting, zo van 'dat zal MIJ niet overkomen, toch?' En als iets mis gaat ligt het een beetje in de NLse aard te stellen: 'Eigen Schuld Dikke Bult'. Maar in het kort. Om te zeggen dat iemand iets 'niet' moet doen heeft weinig zin.

Ik ken ook NLs, die zo 'over' bepaalde aspecten van Nederland zijn, dat daarmee eventuele nadelen van Nieuw Zeeland in het niet verdwijnen. Maar als er iets mis gaat is het niet alleen Marja's ervaring dat er weinig verhaal is en als je van te voren geweten had had ze natuurlijk beter gewoon met het kind op het vliegtuig kunnen stappen en dan had het balletje aan de andere kant gelegen.

Ik ken een Amerikaanse dame die al vijf jaar haar kind niet terug (op vakantie) mag nemen naar Amerika en dat betekent dus dat het kind de helft van haar familie niet mag leren kennen. De kosten van de juridisch proces hebben nu alle mogelijkheden van zo'n bezoek onmogelijk gemaakt.

Ik vond het interessant om op eigen kracht 10 jaar in NZ te leven in een situatie die 0% rechtspositie geeft. Heeft mijn leven aardig gebalanceerd, maar om dat nu een 'life-style' te noemen gaat me toch wel wat ver...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
9-6-2012, 10:24 uur

Overigens dat 'doe het wel!' is typsich Neuw Zeelands immigratie politiek. NZ heeft het aktiefste immigratie beleid in de wereld, maar daarna kan het NZ heel weinig schelen wat er verder gebeurt. Ze heeft die hele grote pool 'Expressions of Interest' en dat werkt kennelijk effectiever als het aanboren van olie.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
9-6-2012, 23:05 uur

Vreemd, altijd die eeuwige keuze tussen twee landjes, die precies aan weerszijden van de globe liggen, alsof ze niets gemeenschappelijks hebben en alsof er geen wereld tussen ligt. Ik geloof dat ik dat altijd het moeilijkste heb gevonden in omgang met Nederlandse Nieuw Zeelanders...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Henco
11-6-2012, 23:28 uur

Peter,

Geen van beide opties die jij noemt. Ik was gewoon in dienst bij een NZ werkgever, had een IRD nummer, Kiwisaver, etc, etc.

Die zakelijke verplichting kan ik niet teveel over zeggen, maar geloof me maar dat ik met zowel NL als NZ geen uitgesproken negatieve ervaringen heb. Zoals eerder gezegd: beide landen hebben hun voor en nadelen, in beide landen zouden heel veel minder bedeelde mensen op deze planeet maar al te graag willen wonen. In globaal perspectief is NL en NZ met elkaar vergelijken hetzelfde als een Ferarri en een Porsche met elkaar vergelijken. Een keuze tussen luxe type A en luxe type B. Ik ga voor NZ :-)..

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Henco

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
12-6-2012, 21:09 uur

Hi Henco,

That's fair enough. Ik weet het niet of NZ vergelijkbaar is met NL. Of misschien wel, omdat beide landen in feite achterlopen en zich daar totaal niet van bewust zijn. En verouderde ideeen hebben over mensen ergens anders. Als je naar NZ gaat de volgende keer moet je eens in Malaysia stoppen. Vliegveld/Openbaar vervoer naar de stad is overwhelming!

Maar ik maak het meeste van daar waar ik woon. Dat deed ik in NZ, alhoewel ik sommige dingen verschrikkelijk vond en dat doe ik hier alhoewel ik sommige dingen verschrikkelijk vind. Bevestigt mij in mijn bewuste globale houding. Zou gemakkelijk in Cuba kunnen overleven, of Tchaad of Italie...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Moira, Auckland
12-6-2012, 22:42 uur

waarom is vervoer naar stad Kuala Lumpur overwhelming. Er is een geweldige trein die vanaf het vliegveld naar de stad rijd. Dat doet ie in 35 minuten. Ik heb zelf 6 maanden in Kuala Lumpur gewoond. Daarnaast heb ik ook bijna 1 jaar in Thailand gewoond. Zou er nu wel even naar toe worden vind het hier nu best koud lol. Ik ken meerdere landen om in te wonen en leven en overal is wel wat op en aan te merken. Je moet er zelf wat leuks van maken.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
13-6-2012, 23:07 uur

deze link schijnt Henco gelijk te geven,

http://www.scheidingsinformatie.nl/scheidingsprocedures/extra/echtscheidingsnieuws/vrouw-neemt-kinderen-...-en-verliest-alimentatie

maar:
http://www.scheiding-omgang.nl/omgangsregeling/buitenland.html

of deze:
http://books.google.nl/books?id=Dc2jb9bVxpcC&pg=PA211&lpg=PA211&dq=gescheiden+en++vrouw+neemt++kinderen+mee+naar+buitenland&source=bl&ots=ArzrI0KMe_&sig=R8S3xCfserxkQiWS0QaRnLd8MuI&hl=nl&sa=X&ei=RwDZT46ML-Wm0AWA3oX0Aw&ved=0CG4Q6AEwAzgK#v=onepage&q=gescheiden%20en%20%20vrouw%20neemt%20%20kinderen%20mee%20naar%20buitenland&f=false

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: Nieuw Zeeland, DOE HET NIET! HET IS NIET WAT JE VERWACHT!

, Peter (weer in NL)
16-6-2012, 11:39 uur

Hi Henco,

Hoe meer wetten, hoe meer overtredingen! En dat is een bron van inkomen! Er was een tijd - in dat zo minder 'verlichte' verleden - dat men vond dat de 'wet' niemand 'redt'. Maar we hebben waarschijnlijk een afstand van 50 jaar verder nodig om eens terug te kijken naar de dwaasheden van onze tijd. En die zijn helaas globaal en waarschijnlijk heel groot!

Maar ik realiseer me ook dat 'onwetendheid' blis is. Wat voor jou charmante klungeligheid met de trein in NZ is (zo zou ik denken als ik in Togo zou zijn) is voor mij de wetenschap dat de megabuck eigenaar van de bussen op het Noord Eiland ook eigenaar is van de treinen en er groot belang bij heeft dat de trein niet echt verbeteren. Daarom juist heeft die ze opgekocht. NZ geen upperclass? Huh!

Weet je, zoveel van onze vreugden zijn gewoon onwetendheid, maar het is wreed die te verstoren. Waarom iemand vertellen dat 'Sinterklaas' of in groter verband 'Jezus' niet bestaat?

Nu het eerste zul je met me eens zijn het tweede zul je je misschien over opwinden. Maar ik heb toch zeker aan Sinterklaas' zijn baard getrokken! En zijn prototype in Rome, die bestaat ook, alhoewel ik zijn baard nog niet heb geprobeerd...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)
terug

Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.