NLs politiek

, Anita Overgaauw
27-5-2012, 1:51 uur

Lees zojuist dit bericht en ben eerlijk gezegd erg verbaasd - het lijkt erop dat NL flink van links naar rechts en terug aan het zwaaien is in het politieke veld? of mis ik soms iets? het lijkt mij niet erg goed voor de stabiliteit .......... iemand daar in NL enig licht op de zaak?

http://www.nu.nl/politiek/2820437/roemer-wil-premier-worden.html

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Anita Overgaauw

Re: NLs politiek

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
27-5-2012, 5:50 uur

Tja Anita, politiek is natuurijk ook een weerspiegeling van de maatschappij!
En men is niet zo standvastig als in NZland waar men alleen maar 2 partijen kiest want je kiest niets anders, dat is not done hier.
In Nederland dus Nederlanders kunnen en durven zeker hun stem en wellicht onvrede te laten zien.

Ik denk dat de SP een betere partij is dan PVV maar goed ik ken de PVV al helemaal niet. Wat ik ervan hoor hebben ze een grote mond maar weinig daden.
Maar nog dat is mijn mening.
De grotere partijen hebben al jaren de mensen veel beloofd maar niets op orde kunnen stellen.
Wij wonen hier nu al bijna 7 jaar en sinds we weg zijn (en volgens mij jij ook) is er geen ene regering die een volledig termijn heeft uit kunnen zitten.
Dat zegt ook wat over de maatschappij!

Ik vind het knap dat deze persoon zegt wat hij vind, lijkt mij een goede standvastige leider.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: NLs politiek

, Peter (weer in NL)
27-5-2012, 22:49 uur

Roemer is erg geliefd. Het leek er even op dat de vijf partijen van het bezuinigings akkoord een coalitie gingen vormen. Dat zou dan een aanwijzing zijn dat steeds minder een bepaalde ideologie doorslaggevend is, maar een overeenkomst voor een korte periode om er bepaalde dingen door te krijgen, en iedere partij is dan bereid met ieder ander (hoe ver verwijderd van het politieke spektrum) in zee te gaan. Maar er zijn twee dingen die dat moeilijk maken:
- Nederland is best geschrokken van de inhoud van het akkoord
- Groen links zou toch geen betrouwbare partner zijn.
- CDA zal zich best nog niet kunnen herstellen
DUS ze halen het niet!

Bovendien wil het CDA weer terug naar links, na het rechtse avontuur.

Dus misschien is Roemer helemaal geen slechte keuze. En alhoewel ik niet van PvdA houdt, moet ik zeggen dat hun nieuwe leider heel goed uit zijn woorden komt en sterk debatteert. Als Groen Links dus een andere leider krijgt (dat gepraat over 'macht' omdat ze nu een kans ziet in de regering te komen, vind ik zo kinderachtig, politici hebben geen 'macht'), dan zou het best mogelijk zijn dat er een links kabinet komt, met bovendien heel goede mensen.

Politiek hoort te gaan in golfbewegingen...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: NLs politiek

, Maria, Kerikeri
7-7-2012, 0:01 uur

Als Peter Nederlandverheerlijker is, is Henco Europaverheerlijker.

Wel, het hangt er natuurlijk van af, of je Nederlander wilt zijn - met alle folklore en eigenheid, of Europeaan - met alle andere Europese eigenschappen, die je dan MOET integreren in je eigen levenswijze.

Bovendien wordt Europa overspoeld met mensen uit Afrika en Azie, die weer hun eigen eigenheid meebrengen en die duidelijk tegen de eigenheden van de Europeanen ingaan = niet integreren in de landen waar ze terechtkomen, maar hun eigen cultuur doorvoeren en de mogelijkheid van dat doorvoeren van hun eigen cultuur door de 'gast'landen laten financieren.

Duidelijk is, dat de mensen als ze voor Europa gaan, niet zo gemakkelijk meer kunnen leven in hun respectieve landen. Er moet met de culturen die andere volken met zich meebrengen, rekening worden gehouden, zoals hierboven gesteld. Of je wil of niet.

Het duidelijkst is, dat het belastinggeld, wat voor de mensen in de respectieve landen bedoeld is en door hen is bijeengebracht, wordt uitgegeven aan de mensen, die niet van origine uit Europa komen.

Zou ik nog in Nederland wonen, dan zou ik op de PVV stemmen. Jazeker, eigen volk eerst. Tenslotte hebben wij voor onze levenswijze moeten sappelen en dat wordt ons door Europa, inclusief de culturen uit Azie en Afrika nu afgenomen.

Is dat eerlijk? Ik dacht het niet.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maria, Kerikeri

Re: NLs politiek

, Bert Verbeek Awanui
7-7-2012, 11:52 uur

De frase'Eigen volk eerst' werd gebruikt door,Hans Janmaat,Vlaams Belang,Stormfront,PVV.Ze zijn mischien geinspireert door een Duitsche Korporaal?
De meeste mensen die discrimineren zeggen dat ze niet discrimineren.
Zolang er figuren zoals Wilders in Nederland en Hone Harawira of Winston Peters in N-Z en hun aanhang in de politiek aanwezig blijven zal de wereld geen stap vooruit gaan.
Voor hen is haten en veroordelen gemakkelijker dan samenwerken en begrijpen.
Ik ben het niet met je eens Maria maar waardeer je eerlijkheid wat betreft je politieke standpunt.Jij en vele anderen hebben moeten sappelen,een hoop mensen uit Afrika en Azie hebben die kans echter nooit gehad.

Ik heb in Nederland met mensen uit veel verschillende landen gewerkt,maar pas toen ik in N-Z kwam begreep ik wat zij bedoelden met'ik ben niet welkom hier'
In Nieuw-Zeeland zijn wij de Marokkanen en Turken en Polen.

En om weer discussie's te vermijden,ik werk voor onder modaal loon,woon en werk tussen de Maori's en zie veel ongefundeerde haat tegenover mensen uit India,Aziaten en Emigranten uit andere landen.Ik weet ook dat er veel Emigranten zijn die hier nooit iets van merken omdat ze er gewoon nooit mee in aanraking komen.Maar het is er wel degelijk.
Voor al de Emigranten in spe,als je het politieke klimaat in Nederland wil ontvluchten,kom dan zeker niet naar N-Z,het is hier net zo erg.De regering hier gooit het land in de uitverkoop,de rijken worden rijker en de rest kan sterven.

Alleen door met een hoop geld je eigen wereldje te creeren kun je het hier een tijdje uitzingen.So.stay where you are without pecunia.

Maria,Duurzame ontwikkeling is;je Urine omzetten in drinkwater en je ontlasting(Methaangas)te gebruiken als brandstof voor je 4Wheeldrive.
Bij Mitre10 kun je alle slangen en adapters krijgen(wel eerst even de maat nemen).

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Bert Verbeek Awanui

Re: NLs politiek

, Björn, Nelson
7-7-2012, 0:37 uur

misschien handig als je eerst even het puber-verkiezingsprogramma leest van de PVV, Maria. En inderdaad, 'eigen volk eerst' is nog steeds de rode draad. Dat, en het afschaffen van alle duurzame ontwikkeling. Hoe leg je dat eigenlijk in Nieuw-Zeeland uit, als gast? En leg je het dan uit aan de pakeha of aan de maori? Die hebben allebei hele andere opvattingen over 'eigen volk eerst'.

Anyway, ik zag in een ander draadje dat je schoppen tegen moslims hebt ingeruild voor schoppen tegen aziaten, wat dat betreft ben je in ieder geval aardig geďntegreerd

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Björn, Nelson

Re: NLs politiek

, Maria, Kerikeri
7-7-2012, 0:52 uur

Ik schop niet tegen Aziaten, Bjorn. Ik stel alleen iets vast en ik heb bij beide bakkerijen heerlijke dingen gegeten. Waarom zouden ze geen living mogen hebben?

Ik heb mij hier zoveel mogelijk geintegreerd en ik laat ieder zijn eigen leven, uiteraard ook Aziaten, Pakeha en Maori.

IK moet mij aanpassen en dat heb ik gedaan en dat doe ik nog.

Daarentegen in Nederland en andere West-Europese landen moeten de mensen zich aanpassen aan immigranten. Volkomen tegengesteld.

Dat je dat niet ziet! ???

En wat is nu precies 'duurzame ontwikkeling'? Kan iemand mij dat uitleggen?

Alles schijnt tegenwoordig in Nederland 'duurzaam' te moeten heten.

Wel, het leven is niet duurzaam. Verandering ligt om de hoek.

Als je zo graag iets 'duurzaam' wilt hebben, ga dan voor de folklore EN de cultuur van Nederland, maar ik ben bang, dat dat ook niet 'duurzaam' is.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maria, Kerikeri

Re: NLs politiek

, Peter (weer in NL)
7-7-2012, 10:12 uur

Dat heb je goed verwoord, Maria. Heel goed geobserveerd...

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: NLs politiek

, ruud
8-7-2012, 0:05 uur

je heb gelijk maria,ik heb het zelfde beeld gevormd de laatste jaren helaas.Ik ben constand op zoek naar hulp om hier weg te komen maar helaasook dit gaat niet lukken.Ben erg ongelukkig hier ,ik heb een vriendin in nz die ik aL 3 JAAR PROBEER TE ontmoeten door gebrek aan hulp op een baan in nz gaar dit nooit gebeuren.Ondamks dat ik een veelzijdig vakman ben in de metaal geef al jaren prakteik lessen op een vmbo zonder papieren hiervoor alleen om mijn vak kenis uiteraard onder betaald.In nederland word je net zogoed uitgebuit als in andere landen

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar ruud

Re: NLs politiek

, Peter (weer in NL)
8-7-2012, 5:50 uur

Well ruud. Misschien komt dit omdat je steeds naar hulp zoekt. En in dat opzicht vraag ik me serieus af waar die vriendin in nz voor dient. Om jou te helpen? En natuurlijk is het gras in nz behoorlijk veel groener. Daar spelen ze maar wat graag op in. Haal je papieren jongen en kijk nog eens goed naar de wereldkaart. En doe wat je vind dat je doen moet.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: NLs politiek

, ruud
8-7-2012, 8:45 uur

Alereerst sorry voor spelfouten in mijn bericht,toetsen bord lurp.Wat mijn vriendin betreft dit ligt iets gecompliseerder,hier wil ik verder niet op in gaan.Zij zegt altijd je moet gewoon naar hier komen,er is werk genoeg,ik vraag mijzelf af of dit zo is.Ze zegt ook na drie maanden ga je gewoon een poosje naar australie en komt weer terug,ik weet het niet of het zo makelijk gaat weet jij het?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar ruud

Re: NLs politiek

, Anita Overgaauw
8-7-2012, 9:49 uur

zo te lezen adviseert jouw vriendin om op een toeristenvisum te komen en dan steeds eventjes het land uit te gaan? adviseert zij je ook om dan te werken op je toeristenvisum? als dat zo ik, zou ik die vriendin heel snel dumpen ........

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Anita Overgaauw

Re: NLs politiek

, Peter (weer in NL)
8-7-2012, 9:51 uur

Is zij nederlandse? Een baan hebben en iedere
keer het land uitmoeten? Je kan half jaar blijven en half jaar wegblijven zonder iets. Maar ja klinkt wel wanhopig. Velen dachten dat ik dat ook zou doen. Yeah right.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Peter (weer in NL)

Re: NLs politiek

, Björn, Nelson
8-7-2012, 13:29 uur

hoezo?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Björn, Nelson
terug

Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.