matjes (=haring)

, Maria, Kerikeri
23-4-2012, 8:57 uur

Gisteren echte hollandse haringen gekocht! Weliswaar zonder uitjes, maar de volgende keer koop ik ze weer en doe er zelf uitjes bij!!!

Peter en Thea Simays hebben een kaaskar en daar rijden ze mee door het Northland. Allerlei soorten Nederlandse kaas en ook nog van andere europese landen. En zo ook matjes! Een rare naam voor haring, maar komt van de uitdrukking: een maatje haring, maar dat wisten jullie al. Zij hebben ze per stuk verpakt en ze smaken voortreffelijk! Heel wat beter dan die verpakte in canolaolie bij New World! Canolaolie is trouwens een van de slechtste olien, maar dat wisten jullie waarschijnlijk ook al.

Iedere 4e zondag van de maand staan Peter en Thea in Kerikeri bij Pete's museum van 9 tot 2 uur. De volgende keer dus 27 mei. Hoi, hoi! :)

En ik vind best wel, dat ik hier reclame voor mag maken!!!! Tenslotte zitten we toch wel vaak te tandhakken naar een goed stukje kaas. Oromahoe is niet vies, maar is toch niet je ware! Ik vermoed dat andere immigranten dat ook zo ervaren. Niet?

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Maria, Kerikeri
terug

Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden *.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen *.

E-mailadres:
 
* Soms komen mailtjes van het forum niet aan. Het betreft dan vaak hotmail.com adressen (of live.nl of outlook.com). Als de mail door zo'n emailprovider wordt tegengehouden, dan krijg je het mailtje met je wachtwoord niet. Je kunt dan het beste een ander emailadres proberen.