NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
15-4-2012, 7:43 uur

Hallo,

Misschien is het wel leuk om website's of recepten te delen hier op het forum. Ik denk dat er genoeg zijn die misschien nog wel lekkere recepten heeft.

Zo maak ik zelf inderdaad vaak
Hutspot
Zuurkoolschotel uit de oven
Hartige taarten waar ik ook recepten van heb.

Ik las net ook wat over bietenschotel lijkt me ook nog wel wat om daar een recept van te hebben.

Dus kom maar op met ideeen de winter komt er weer aan dus dan ben ik altijd weer een groot fan van stampotten.

gr van Moira

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid
16-4-2012, 2:40 uur

Wel een leuk idee.
Ik gebruik ook vaak de receptensite van Albert Heijn en de Dekamarkt.

reageer op dit bericht in het forum

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
16-4-2012, 6:27 uur

Hoi,

Leuk te horen waar men recepten haalt. Ik gebruik gewoon Google.nl of de NZversie ligt eraan wat ik zoek.
Maar ik was eigenlijk benieuwd hoe de heerlijke ouderwetst peertjes qua soort worden genoemd. In Nederland was/is een hele harde kleine peer beschikbaar om deze in de winter te koken in wijn en dat is gewoon heerlijk.
Er zijn zoveel soorten op de markt dat ik meestal niet weet welke ik hiervoor moet nemen. Wie weet kunnen jullie me helpen voor de winter begint.

Groetjes,
Ingrid
Trouwens wij hebben onze croissantdeeg geperfectioneerd maar nog steeds niet 100%. Het probleem is dat ze na een nacht in de koelkast niet meer zo goed rijzen. Iemand een idee wat we meer moeten doen. De Danarole croissants zijn hier helaas niet te verkrijgen.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Leoni, North Shore City, Aucklan
16-4-2012, 8:28 uur

mijn moeder had 't altijd over 'Kwee peren'.

greetz,

Leoni

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Leoni, North Shore City, Aucklan

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
16-4-2012, 8:21 uur

oh ja hadden ze dat maar hier de danarole deeg.
Ik vond hier een recept
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/broodgerechten/croissant-5519.html
Ik gebruik ook vaak AH die is echt geweldig.
Zo heb ik net weer een recept voor wentelteefjes opgezocht, heb nog wat oud brood en melk over.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
25-4-2012, 0:36 uur

Hoi Moira,

Ik heb dit recept geprobeerd maar croissantdeeg met een ei smaakt niet zoals echte croissant. Ik hou het van mijn eigen recept en we hebben ondervonden om het zo heerlijk knapperig te krijgen om het deeg elk 15 min in elkaar te rollen om zo de laagjes te krijgen.
Nu nog uitzoeken hoe we de croissants wat meer kunnen laten rijzen tijdens het bakproces.

Groetjes,
Ingrid

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
25-4-2012, 3:44 uur

Ik had het recept nog niet geprobeerd dus geen idee. Ilk eet zelf niet zo vaak croissant. Als ik echt behoefte heb dan koop ik ze op de farmersmarkets waar ze ook erg lekker zijn. Ik heb pas broodjes gebakken van wholemeal deeg die waren wel erg jammie gelukt.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
16-4-2012, 10:22 uur

Wentelteefjes wordt hier 'French toast' genoemd.
Ik maak het vaak op Playcentre voor de kinderen lekker makkelijk en heerlijk.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
16-4-2012, 10:30 uur

ja weet ik maar smaakt toch wel anders als je het hier besteld in een koffietentje. Ik maak ze zelf met vanillesuiker misschien is het daarom wel anders.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid
16-4-2012, 13:40 uur

French toast wordt toch gemaakt met ook eieren? Wentelteefjes, zoals mijn moeder die maakte, in het grijze verleden, was brood, kort in melk geweekt, dan snel in de hete koekenpan, bestrooien met suiker en kaneel en bakken.
Misschien zijn er wel vele familierecepten.

reageer op dit bericht in het forum

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
16-4-2012, 22:36 uur

Ja klopt er zijn meerdere soorten recepten. Ei en melk is wel de basis voor wentelteefjes maar ik maak ze niet met kaneel maar met vanillesuiker, dat is het verschil ook kwa smaak.

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid
16-4-2012, 13:45 uur

Voor stoofpeertjes, de Gieser-Wildemanpeertjes gebruiken. Maar ja, heb je die hier ook? Zie google voor foto's. En wederom: AH heeft verschillende lekkere recepten, zo te lezen.

reageer op dit bericht in het forum

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Moira, Auckland
24-4-2012, 9:44 uur

Hallo,

Ik heb een recept gevonden om zelf filet american te maken. Nu gaat daar tartaar in maar ik ben niet zo thuis in gehaktwereld lol. Weet iemand wat ik kan gebruiken?

gr van Moira

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Moira, Auckland

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid
26-4-2012, 22:09 uur

In de diverse recepten staat dat je mooie magere biefstuk moet gebruiken om fijn te malen.

reageer op dit bericht in het forum

Re: NL recepten misschien leuk om te delen?

, Ingrid ( Paraparaumu Beach)
25-4-2012, 8:48 uur

Beste Moira,

Voor tartaar zul je een achterbeen 'gehakt' van een rund moeten hebben. Ik heb hier een mooi plaatje waar het precies op de koe/rund zit. Als je wilt kan ik je deze emailen wellicht handig om met een slager erover te hebben.

Advies voor goed vlees ga naar een goede slager.
Ik vind persoonlijk een slager (en niet die keten) betere kwaliteit en vaak niet eens duurder dan bij de supermarkt.
Ik weet geen goede slager in de omgeving van Auckland. Gelukkig waar wij wonen en waar wij naar de slager gaan is van Nederlandse afkomst en kan ons vaak goed adviseren en hij is zelfs bezig om kroketten te maken. Nou is dat niet mijn favoriet maar wel leuk dat hij op de Europese markt ingaat. Vaak Duitse worsten en ZA billtong en een hoop meer.
Maar helaas nog steeds geen paardevlees, terwijl dit goede vlees geexporteerd wordt naar USA. Dit vlees is hier not done.
Ooit was er een restaurant die dit serveerde maar voordat ik erachter kwam was het alweer van het menu.
Dus als iemand een slager weet die dit verkoopt....
Maar we hebben deze hoop al opgegeven.

Eet smakelijk met filet american :-)

reageer op dit bericht in het forumstuur een privé-bericht naar Ingrid ( Paraparaumu Beach)
terug

Inloggen

Om in het forum te schrijven of forumleden via het forum privémailtjes te sturen, moet je eerst inloggen.
Vul je emailadres en je wachtwoord in en klik op 'inloggen'. Om ingelogd te kunnen zijn moet je browser cookies accepteren. Als je ingelogd bent, blijft dat een paar maanden geldig, tenzij je weer uitlogt.

E-mailadres:
Wachtwoord:
 


Aanvraag wachtwoord

Heb je nog geen wachtwoord? Vraag het hier aan. Het wachtwoord wordt naar je emailadres verzonden.

E-mailadres:
 

Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten? Vul je emailadres hier in en laat je wachtwoord naar je e-mailadres sturen.

E-mailadres: